Tandır Fasulyesi - Nevşehir
Tandır Fasulyesi Malzemeleri Nelerdir
- Haşlanmış kuru fasulye
- Parça et
- Salça
- Baharat
- Yağ
- Çömlek/güveç

Tandır Fasulyesi Nasıl Yapılır
Haşlanmış kuru fasulye et ile kavrulduktan sonra çömleğe konur. Suyu eklenerek 3-4 saat tandırda pişirilir. Baharatları ilave edildikten sonra bir saat daha kaynatılıp, servise hazır hale getirilir.
Kaynak: Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü arşivinden yararlanılmıştır.
Nevşehir Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8618
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Mayıs 2025 Çarşamba