­ TANDIR FASULYESİ | Kültür Portalı

Tandır Fasulyesi - Nevşehir

Tandır Fasulyesi Malzemeleri Nelerdir

  • Haşlanmış kuru fasulye
  • Parça et
  • Salça
  • Baharat
  • Yağ
  • Çömlek/güveç

Tandır Fasulyesi Nasıl Yapılır

Haşlanmış kuru fasulye et ile kavrulduktan sonra çömleğe konur. Suyu eklenerek 3-4 saat tandırda pişirilir. Baharatları ilave edildikten sonra bir saat daha kaynatılıp, servise hazır hale getirilir.

Kaynak: Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü arşivinden yararlanılmıştır.

Nevşehir Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 8618    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2025 Çarşamba