Tandır Fasulyesi - Nevşehir
Tandır Fasulyesi Malzemeleri:
- Haşlanmış kuru fasulye
- parça et
- salça
- baharat
- yağ
- çömlek/güveç
Tandır Fasulyesi Yapılışı:
Haşlanmış kuru fasulye et ile kavrulduktan sonra çömleğe konur. Suyu eklenerek 3-4 saat tandırda pişirilir. Baharatları ilave edildikten sonra bir saat daha kaynatılıp, servise hazır hale getirilir.
Kaynak: Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü arşivinden yararlanılmıştır.
Nevşehir Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8008
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
10 Mart 2020 Salı