Beyaz Kiraz Reçeli - Niğde
Beyaz Kiraz Reçeli
Beyaz Kiraz Reçeli İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg beyaz kiraz
- 1 kg şeker
- 8 bardak su
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Hazırlanır?
Yöremizde yetişen beyaz ile sarı arası tombul ve etli, pişince sert kalabilen bir kiraz türü olan beyaz kirazlar toplanır. Sapları kopartılarak çekirdekleri bir kürdan yardımıyla çıkartılır. Yıkanıp süzülür. Bir tencereye şeker ve su konup ateş üstünde şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatılır, Kirazlar ilave edilir. Yüzeyde biriken köpükler bir kevgirle alınır. İstenilen kıvama gelince sulu kısmı ayrı bir kaba aktarılır. Tencerede kalan kirazlar 1-2 dakika kavrularak pembeleştirilir. Ayrılan şerbet tekrar katılıp limon tuzu eklenerek bir taşım kaynatılır. Ateşten alınır. Ilıkken kavanozlara boşaltılır.Soğuduktan sonra servis edilmeye hazır olur.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tatlı
Görsel Sahibi: Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9672
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
14 Mayıs 2019 Salı