Çömlekte Apakla - Niğde
Çömlekte Apakla
Çömlekte Apakla İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 2 su bardağı Apakla (Hançerli köyünde yetiştirilmiş Dermason cinsi),
- 2 Baş Kuru Soğan
- 0,5 kg kuzu pöç et
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 orta boy domates
- yeterince tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Çömlekte Apakla Nasıl Hazırlanır?
Akşamdan ıslatılan apakla hafif diri olacak şekilde haşlanır. Sonra haşlanmış ve süzülmüş apakla, ince doğranmış kuru soğan, kuzu eti, doğranmış domates, salça, karabiber, kırmızı pul biber ve tuz ile çömlek içerisinde harmanlanır. Sadece un ve tuz katılarak yoğrulan hamurla çömleğin ağzı kapatılarak tandır közüne gömülür 1-1,5 saat sonra çıkartılarak sıcak servis edilir. Not: Dermason fasulyesinin isim babası ve ana vatanı Hançerli köyüdür. Bu sebeple burada yetişen fasulye lezzet açısından çok farklıdır.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm
Yemek
Görsel Sahibi: Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3961
Eklenme Tarihi :
22 Şubat 2016 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
15 Mayıs 2019 Çarşamba