Etli Bamya - Niğde
Etli Bamya İçin Gerekli Malzemeler:
- 500 gr bamya
- 1 bardak zeytinyağ
- 2 domates
- 1/2 limon
- 1 demet maydanoz
- 1 soğan tuz
Etli Bamya Yapılışı:
Bir tencerenin içine kuşbaşı doğranmış etler, küp şeklinde doğranmış kuru soğanlar ve iki kaşık sıvı yağ konarak, etler suyunu çekene kadar kavrulur. Sonra salça ve küp şeklinde doğranmış domatesler eklenerek karıştırılır ve 5 dakika daha kavrulur. Yeteri kadar kaynar suyu ilave edilip pişmeye bırakılır. Bu esnada bamyalar temizlenerek, yıkanır ve süzülür. Etler yumuşayınca, bamyalar ilave edilerek karıştırmadan pişirmeye devam edilir. Bamyalar yumuşayınca tuz ve limon suyu ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir ocaktan alınarak servis yapılır.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Niğde Geleneksel Mutfak
Etli Bamya
Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3375
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Nisan 2020 Salı