Etli Bamya - Niğde
                
                
                    Etli Bamya İçin Gerekli Malzemeler:
	- 500 gr  bamya
 
	- 1 bardak zeytinyağ
 
	- 2 domates
 
	- 1/2 limon
 
	- 1 demet maydanoz
 
	- 1 soğan tuz
 
Etli Bamya Yapılışı:
Bir tencerenin içine kuşbaşı doğranmış etler, küp şeklinde doğranmış kuru soğanlar ve iki kaşık sıvı yağ konarak, etler suyunu çekene kadar kavrulur. Sonra salça ve küp şeklinde doğranmış domatesler eklenerek karıştırılır ve 5 dakika daha kavrulur. Yeteri kadar kaynar suyu ilave edilip pişmeye bırakılır. Bu esnada bamyalar temizlenerek, yıkanır ve süzülür. Etler yumuşayınca, bamyalar ilave edilerek karıştırmadan pişirmeye devam edilir. Bamyalar yumuşayınca tuz ve limon suyu ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir ocaktan alınarak servis yapılır. 
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Niğde Geleneksel Mutfak
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Etli Bamya
                                            Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Etli Sebze Yemekleri
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        4084   
                            Eklenme Tarihi :
                                11 Şubat 2016 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                07 Nisan 2020 Salı