Gök Domates Musakkası - Niğde
                
                
                    Gök Domates Musakkası İçin Gerekli Malzemeler:
	- 8-10 adet gök domates (yeşil)
 
	- 2-3 adet domates
 
	- 250 gram haşlanmış kuzu kuşbaşı et,
 
	- 1 adet orta boy soğan 
 
	- 1 fincan bulgur
 
	- 2 yemek kaşığı tereyağı 
 
	- Yeteri kadar tuz karabiber kırmızı pul biber
 
	- 2 su bardağı et suyu,
 
	- Üzeri için sarımsaklı yoğurt
 
Gök Domates Musakkası Yapılışı:
Soğan ince, ince doğranarak tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Haşlanmış kuşbaşı etler soğana ilave edilir. Sonra kabuğu soyulmuş kuşbaşı doğranmış kırmızı domatesler ilave edilir. Tepelerini alıp dörde bölünmüş yeşil domates konarak karıştırılır. 2 su bardağı et suyu ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Domatesler yumuşamaya başlayınca bulgur, tuz, karabiber ve pul biber konularak. Bulgur pişinceye kadar kaynatılır. Bulgur pişince ocaktan alınarak. üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır. 
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Niğde Geleneksel Mutfak
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Yemek
                                            Görsel Sahibi: Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Etli Sebze Yemekleri
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        5767   
                            Eklenme Tarihi :
                                11 Şubat 2016 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                08 Nisan 2020 Çarşamba