Köfter - Niğde
Köfter
Köfter İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
1 bardak pekmez
2 bardak su
1 bardak nişasta
1,5 ölçü un
Köfter Nasıl Hazırlanır?
Pekmez kaynatılıp kıvama gelince su, nişasta ve unla karıştırılarak bulamaç hazırlanır. Kısık ateşte yavaş, yavaş karıştırılır. Topaklandırılmadan, göz,göz patlayıp baloncuklar oluşuncaya kadar pişirilir. Kıvamını anlamak için bir kâseye su konup, kaşığın ucu ile köfter damlatılır. Damlayan köfter su içinde dağıtmazsa, köfterimiz pişmiş demektir. Pişen köfter sığ tepsilere dökülerek düzeltilir. Kendiliğinden donması beklenir. Ertesi gün donan köfter kare veya baklava dilimi şeklinde kesilerek beyaz örtüler üzerinde güneşte kurutulur, iyice kuruduktan sonra kapalı emaye veya teneke kaplarda saklanır. Kışın misafirlere ceviz içi ile birlikte çerez olarak ikram edilir.
KÖFTER
Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
30810
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
14 Mayıs 2019 Salı