Niğde Tava - Niğde
                
                
                    Niğde Tava 
Niğde Tava İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
	- 1 kg koyun kuşbaşı (döş kısmından)
 
	- ½ kg yeşi lbiber
 
	- 1 kg domates
 
	- 1 -2 baş sarımsak
 
	- 1 kaşık yağ
 
	- tuz, karabiber, kırmızı pul biber
 
Niğde Tavası Yapılışı:
Toprak ya da bakır fırın tepsisine tabanına yağ sürülür, ince doğranmış yeşil biber ve domates tepsi tabanına serilir. En üstüne de kuşbaşı doğranmış koyun etleri yerleştirilir. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edilir. Hiç su koymadan malzeme kendi suyunu çekinceye ve etler kızarmaya başlayıncaya kadar fırında pişirilir. Etler kızarınca tavamız servise hazırdır. Not: Niğde tavası, koyun kaburgasından elde edilen kuşbaşı ile yapılırsa ve toprak kap kullanılırsa çok daha lezzetli olur.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Niğde Geleneksel Mutfak
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Niğde Tava
                                            Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        24588   
                            Eklenme Tarihi :
                                11 Şubat 2016 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                25 Mart 2020 Çarşamba