­ NİĞDE TAVA | Kültür Portalı

Niğde Tava - Niğde

Niğde Tava

Niğde Tava İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 kg koyun kuşbaşı (döş kısmından)
  • ½ kg yeşi lbiber
  • 1 kg domates
  • 1 -2 baş sarımsak
  • 1 kaşık yağ
  • tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Niğde Tavası Yapılışı:

Toprak ya da bakır fırın tepsisine tabanına yağ sürülür, ince doğranmış yeşil biber ve domates tepsi tabanına serilir. En üstüne de kuşbaşı doğranmış koyun etleri yerleştirilir. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edilir. Hiç su koymadan malzeme kendi suyunu çekinceye ve etler kızarmaya başlayıncaya kadar fırında pişirilir. Etler kızarınca tavamız servise hazırdır. Not: Niğde tavası, koyun kaburgasından elde edilen kuşbaşı ile yapılırsa ve toprak kap kullanılırsa çok daha lezzetli olur.

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Niğde Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 21008    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 25 Mart 2020 Çarşamba