Niğde Tava - Niğde
Niğde Tava
Niğde Tava İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg koyun kuşbaşı (döş kısmından)
- ½ kg yeşi lbiber
- 1 kg domates
- 1 -2 baş sarımsak
- 1 kaşık yağ
- tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Niğde Tavası Yapılışı:
Toprak ya da bakır fırın tepsisine tabanına yağ sürülür, ince doğranmış yeşil biber ve domates tepsi tabanına serilir. En üstüne de kuşbaşı doğranmış koyun etleri yerleştirilir. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edilir. Hiç su koymadan malzeme kendi suyunu çekinceye ve etler kızarmaya başlayıncaya kadar fırında pişirilir. Etler kızarınca tavamız servise hazırdır. Not: Niğde tavası, koyun kaburgasından elde edilen kuşbaşı ile yapılırsa ve toprak kap kullanılırsa çok daha lezzetli olur.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Niğde Geleneksel Mutfak
Niğde Tava
Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
21008
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
25 Mart 2020 Çarşamba