Pazula - Niğde
Pazula
Pazula İçin gerekli Malzemeler Nelerdir?
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pekmez
9 bardak su
ceviz içi
Pazula Nasıl Hazırlanır?
Tencerede tüm malzemeler soğukken bulamaç haline getirilerek kısık ateşte, topaklandırmadan karıştırılarak pişirilir. Koyulaşmaya başlayınca göz, göz olur bu esnada ateşten alınarak. arzuya göre tek, tek kaselere veya düz bir tepsiye boşaltılarak soğuması bırakılır. Soğuduktan sonra kare kare kesilerek üzerine taze ceviz serpilerek servis yapılır.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Pazula
Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3719
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
14 Mayıs 2019 Salı