Pirinçli Elma Dolması - Niğde
Pirinçli Elma Dolması İçin Gerekli Malzemeler:
- 8 adet orta boy Niğde elması
- 1 çay bardağı pirinç
- -½ çay bardağı kıyma
- 1 kaşık yağ
- 5 kaşık toz şeker
- İhtiyaç kadar tuz.
Pirinçli Elma Dolması Yapılışı:
Elmaların kabukları soyulur. Şekilleri bozulmadan sap kısmından başlanarak elmalar parçalanmadan oyulur. Elmalar kararmasın diye limonlu suya konur. Ayrı bir kapta yıkanmış pirinç, kıyma, yağ ve tuz harmanlanır. Çay kaşığı yardımı ile elmaların oyuk kısmına dikkatlice doldurulur. Tencereye dizilir. Üstüne toz şeker serpilerek suyu ayarlanır. Pirinçler açılıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Niğde Geleneksel Mutfak
Pirinçli Elma Dolması
Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
14367
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
30 Mart 2020 Pazartesi