­ FASULYE TURŞUSU KAVURMASI | Kültür Portalı

Fasulye Turşusu Kavurması - Ordu

Fasulye Turşusu Kavurması İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 tabak fasulye turşusu
  • 2 orta büyüklükte kuru soğan
  • yağ

Fasulye Turşusu Kavurması Yapılışı:

İnce kıyılmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine önceden tuzu çıkarılmış fasulye turşusu katılarak karıştırılır. Bir süre daha kavrulduktan sonra servise hazır hale gelir.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Ordu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4567    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 27 Mart 2020 Cuma