Akkuş Şeker Fasulyesi - Ordu
Akkuş Şeker Fasulyesi Malzemeleri Nelerdir
- ½ kg Akkuş Kuru Fasulyesi
- 1 baş orta soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 100 g kıyma
- Tuz
- Pul biber
- Tereyağı
Akkuş Şeker Fasulyesi Nasıl Yapılır
Fasulye akşamdan ıslatılır. Soğan ince ince doğranıp yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma ve salça ilave edilerek 2-3 dakika daha kavrulur. Akşamdan ıslatılmış ve süzülmüş fasulyeler üzerine dökülür. Tuz ve üzerine sıcak su ilave edilir ve kaynamaya başlayınca ateşin altı kısılarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Arzuya göre içine pul biber ilave edilir. Sıcak servis yapılır.
Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Akkuş Kuru Fasulyesi
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
14197
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
16 Aralık 2025 Salı