­ HAMSİ TAVA | Kültür Portalı

Hamsi Tava - Ordu

Hamsi Tava İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 kg hamsi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • biraz mısır unu
  • limon
  • tuz

Hamsi Tava Nasıl Hazırlanır?

Hamsiler ayıklanarak yıkanır ve tuzlanır. Hamsinin iki tarafı da unlanır. Bir tavada yağ kızdırılır. Hamsiler tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir. Hamsiler kızartılır. Tavanın kendi kapağı ile çevrilerek diğer tarafı da aynı şekilde kızartılır servis tabağına alınır üzerine limon sıkılır.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 7671    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 27 Mayıs 2019 Pazartesi