­ MANTAR KAVURMASI | Kültür Portalı

Mantar Kavurması - Ordu

Mantar (Tirmit) Kavurması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 kg fındık tirmiti
  • 2 baş kuru soğan
  • sıvı yağ
  • tuz

Mantar (Tirmit) Kavurması Nasıl Hazırlanır?

Mantarlar ayıklanıp iyice yıkanır süzgeçte suyunun süzülmesi beklenir. Ayrı bir tencerede ince ince doğranmış soğan sıvı yağ ile penbeleşinceye kadar kavrulur. Suyu süzülen mantarlara tuz ilave edilerek iyice karıştırılır ve elle suyu sıkılır. Kavrulan soğanın üzerine ilave edilir. Tencerenin ağzı kapatılarak mantarlar yumuşayıncaya ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir.Servis tabağına alınarak servis yapılır.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5521    Eklenme Tarihi : 26 Ağustos 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Mayıs 2019 Pazartesi