­ ŞIMŞIPE | Kültür Portalı

Şımşıpe - Şırnak

Malzemeler: Soğan, patlıcan, domates, kabak, pancar, asma yaprakları, pirinç, kıyma, baharatlar. Yapılışı: Günümüzde dolma diye anılan yemeğin yöremizdeki adıdır. Soğan, patlıcan, domates, kabaklar açılır ve oyulur. Pancar veya asma yaprakları hazırlanır. Pirinç ile kıyma yıkanıp karıştırılır, baharatlanır. Adı geçen sebzelere doldurulur. Tencereye dizilip pişirilir. Servis yapılır. KAYNAK: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa.
Görüntülenme Sayısı : 4547    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Haziran 2017 Perşembe