Bıldırcın Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 8 adet bıldırcın
- 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
- 1 adet kuru soğan,
- 3 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 250 g tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Yeteri kadar su
Bıldırcın Dolması Nasıl Yapılır
Bıldırcınlar temizlenip, ocakta ütülür ve bir tencerede haşlanır. Soğan ve bir adet biber ince kıyılır. Tavada tereyağında soğan, biber, bir kaşık salça ve bulgur kavrulur. Hazırlanan iç, küçük bir tencerede pişirilir. Pişirilen bu için bir kısmı bıldırcınların içine doldurulur. Zeytinyağı ile 1 kaşık salça karıştırılarak haşlanmış ve doldurulmuş bıldırcınlara sürülür. Bir tepsiye yerleştirilir. Aralarına domates, biber konur ve fırına sürülür. Ayrı pişirilmiş iç malzemeden tepsinin ortasına konarak servis yapılır.
Kaynak: Tarif Ramazan Gezer. / İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset
Karaman Geleneksel Mutfak