Fırın Katmeri - Sivas
İnce elek unu, su ve tuz ile yoğrulur ve yumakları ince açılarak sade yağ ile yağlanır.Yağlanan yufka hamur tahtası üzerinde birbiri üzerine gelecek şekilde toplanıp sonra kendi etrafında döndürülerek yumak haline getirilip fırında pişirileceği zaman açılır. Yüzüne yumurtası sürüldükten sonra ince bir şeyle baklava dilimi şekli verilir. Her zaman yapılabileceği gibi hacca gidenlere de yolluk olarak hazırla-nan yiyecekler arasındadır. Günümüzde çarşı fırınlarında hazır katmer ve çörekler satılmaktadır.
Kaynakça: Sivas İl Kültür ve <turizm Müdürlüğü
Fırın Katmeri
Görsel Sahibi: Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8419
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
25 Aralık 2017 Pazartesi