Malzemesi:
- 1 Çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 Su bardağı yeşil mercimek
- 1 Su bardağı nohut
- 4 Adet ufak patates
- Pul biber ve biber salçası
- Tuz
- 5 adet arpacık soğan
- 1,5 litre et yada kemik suyu (sade su ve kavurma)
Yapılışı: Bir çay bardağı sıvı yağ tencereye alınır. 1 yemek kaşığı pul biber yada biber salçası eklenir hafif kızartılır, 1,5 litre et suyu yada kemik suyu ilave edilir ardından içine arpacık soğan, patates ve bulgur ilave edilir ve yarım saat pişirilir. piştikten sonra önceden haşlanmış mercimek ve nohut ilave edilerek yaklaşık 7-8 dk pişirilir. isteğe göre et yada kemik suyu yerine kavurma kullanılabilir.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 226