Bamya Yemeği - Isparta
Bamya Yemeği Malzemeleri Nelerdir
(6-8 Kişilik) Pişirme Süresi: 30 dakika
- 500 g taze bamya ya da 200 g kurutulmuş bamya
- 250 g kuşbaşı et
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 2 salkım koruk ya da yarım limon suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Su
Bamya Yemeği Nasıl Yapılır
Tencerede kuşbaşı etler sıvı yağda sotelenir. İçine tereyağı ilave edilir. Soğanlar ve biberler ince ince doğranıp tencereye eklenerek pembeleşinceye kadar pişirilir. Domateslerin kabuğu soyulup rendelendikten sonra karışıma ilave edilir. Karışımın üzerine çıkacak şekilde su ve limon suyu veya koruk suyu ilave edilir. Kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Eğer bamya kurutulmuş ise ayrı bir tencerede haşlanıp suyu süzülerek kaynayan suya ilave edilir. Bamya taze ise tencereye doğrudan konulur. Tencerenin ağzı kapatılarak yaklaşık 30 dakika pişirilir. İsteğe bağlı olarak iki diş sarımsak katılabilir. Koruk suyu bulunmadığı zaman limon tuzu da kullanılabilir. Tencerenin ateşi söndürüldükten sonra hemen ocaktan indirilmez. 5-10 dakika buharı ile bekletilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bamya Yemeği
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4575
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
16 Haziran 2023 Cuma