Beyaz Baklava - Zonguldak
Beyaz Baklava İçin Gerekli Malzemeler:
- 3 yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- yarım litre süt
- 100 gr margarin
- Ceviz içi
- Bir paket nişasta unu
- Bir adet limon
Şerbeti için:
- 3 kg şeker
- 2 lt su
- 1 adet limon suyu,
Beyaz Baklava Yapılışı:
Malzemeler karıştırıldıktan sonra, un koyularak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilir. Hamur 55 adet parça yapılarak, bezleri arasına 15-20 dakika dinlenmesi için bırakılır daha sonra oklava ile üzerine nişasta serpilerek yufka büyüklüğünde açılır. Açılan yufkalar hafif kurutulur. Büyük bir tepsinin altı yağlanır. Kuruyan yufkalardan 5 tanesi tepsiye konur üzerine dövülmüş ceviz serpilir. 54 adet beze bitene kadar bu işlem tekrarlanır. Daha sonra tepsideki yufkaların üzerine kalan 1 adet beze açılarak kurutmadan yerleştirilir. Hamur, bıçakla baklava şekli verilerek kesilir, üzerine eritilmiş margarin karışımı kaşıkla serpilir. Fırında çok kızarmadan pişirilir. Hafif ılık iken şerbeti dökülür. Böylece beyaz baklava hazırlanmış olur.
Kaynak: Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Zonguldak Geleneksel Mutfak
Beyaz Baklava
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
17680
Eklenme Tarihi :
22 Ağustos 2014 Cuma
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba