­ TENEKEDE TAVUK | Kültür Portalı

Tenekede Tavuk - Zonguldak

Tenekede Tavuk

Tenekede Tavuk İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

 1 adet bütün tavuk

250 gram patates

250 gram soğan

tuz

Boş teneke, "T " şeklinde demir çubuk, meşe kömürü

Tenekede Tavuk Nasıl Hazırlanır?

Mangal ateşi yakınız, ateşi yakarken meşe kömürü kullanınız. Kömürler kor halini aldıktan sonra, ateş yakılan alanın tabanına taşlar ya da tuğlaları yerleştiriniz. Üzerine patates, soğanları yerleştirdikten sonra, T şeklindeki demiri ateşin ortasına saplayınız. Tavuğu tuzlayarak alt kısmından bu demirin üzerine oturtunuz ve üzerini teneke ile kapatınız. Tenekenin etrafını ateşin külleri ile kapatarak 45 dakika pişiriniz. Tavuğu bütün olarak servis tabağına alınız.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 7014    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi