­

Kültür Portalı ekibi olarak, ülkemizin eşsiz tariflerle dolu zengin mutfağından özenle derlediğimiz lezzetli iftar menülerini beğenilerinize sunuyoruz. Bugünkü menümüz: Isırgan Otu Çorbası, Sarımsaklı Et, Kıymalı Bulgurlu Yaprak Sarması, Kara Çuval Helvası. Afiyet olsun 😊

Isırgan Otu Çorbası (4-6 kişilik)

Isırgan Otu Çorbası Malzemeleri Nelerdir?

  • 1 kg ısırgan otu
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri miktar sıcak su

Isırgan Otu Çorbası Nasıl Yapılır?

Isırgan Otu Çorbası 30 dakikada hazırlanır. İlk olarak ısırganlar temizlenir ve yıkanır. Üstünü geçecek miktarda bol su ve bir miktar tuz ilave edilerek 10 dakika kadar haşlanır ve süzülür. Bir tencerede sıvı yağ ile dövülmüş sarımsak sotelenir. Kırmızı toz biber ve süzülen ısırgan otları da eklenerek iyice kavurulur. Ardından bir su bardağı sıcak su ve iki çorba kaşığı mısır unu ilave edilerek pişirilir. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra tahta bir kepçenin sırtıyla veya blender yardımıyla ezilerek servis edilir.

Sarımsaklı Et ( 6 kişilik )

Sarımsaklı Et Malzemeleri Nelerdir? 

  • 1 kilo yağsız et
  • 1 kilo küçük soğan
  • 100 gr sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Salça
  • Karabiber
  • Pul biber

Sarımsaklı Et Nasıl Yapılır?

Kuşbası doğranmış et, suyla 15 dakika haşlanır. Haşlanan et alınarak yağ ve sıcak su ile yarım saat kadar pişirilir. Pişen et; üzerine doğranmış soğan, salça, tuz ve kabukları soyulmamış sarımsak dişleri konarak tekrar pişirilir ve servis yapılır.

Kıymalı Bulgurlu Yaprak Sarması (8-10 kişilik)

Kıymalı Bulgurlu Yaprak Sarması Malzemeleri Nelerdir? 

  • 2 adet soğan
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 500 gr bulgur
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım limon suyu
  • 1 demet maydanoz
  • 1,5-2 tatlı kaşığı tuz
  • 500 gr salamura yaprak
  • 3 su bardağı kaynamış su

Kıymalı Bulgurlu Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

Bir tencerede ince kıyılmış soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra kıyma eklenir ve biraz daha kavrulur. Bulgur, karabiber, nane ve tuz eklenerek karıştırılır. Daha sonra maydanoz eklenerek tekrar karıştırılır ve demlenmeye bırakılır. Yaprakları 3-4 defa ılık suyla yıkanır ve hazırlanan iç sarılarak, dibine bir sıra yaprak döşenen tencereye sarılan yapraklar döşenir. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. 3 su bardağı kaynamış su yaprakların üzerine dökülür. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Kara Çuval Helvası (5 kişilik)



Kara Çuval Helvası Malzemeleri Nelerdir? 
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı kara pekmez
  • 1/4 su bardağı su
Kara Çuval Helvası Nasıl Yapılır?
Un pembeleşene dek kavrulur. Ateşten alınıp ılıyınca sulandırılmış kara pekmez eklenir. Bir süre karıştırıldıktan sonra istenilen şekil verilerek servis edilir.
 
Sayfamızı aşağıdaki simgelere tıklayarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.