Kızılcık Tarhanası Çorbası - Düzce
Kızılcık Tarhanası Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 3 yemek kaşığı kızılcık tarhanası
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı ılık su
Kızılcık Tarhanası Çorbası Nasıl Yapılır
Bir çorba kâsesinin içinde üç yemek kaşığı tarhana ılık su ile açılır ve bekletilir. Bir tencerede ince doğranmış soğan yağda kavrulur ardından biber salçası, domates salçası ve dört su bardağı sıcak su ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan suya tarhana ilave edilir ve sürekli karıştırılır. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirilir. Kızılcık Tarhanası tercihen tel şehriyeli veya kıymalı da yapılabilir.
Hazırlama Süresi; 30 dakika 4/6 kişilik
Kaynak; Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri
Kızılcık Tarhanası Çorbası
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Kızılcık Tarhanası Çorbası
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9753
Eklenme Tarihi :
19 Ekim 2018 Cuma
Güncellenme Tarihi :
12 Ekim 2023 Perşembe