­ SEMSEK | Kültür Portalı

Semsek - Adıyaman

Semsek Malzemeleri Nelerdir (6 kişilik)

  • 400 g  Adıyaman peyniri (tuzsuz) 
  • 1 demet maydanoz 
  • ½ kg un
  • 1 su bardağı yağ
  • Tuz
  • Yeteri kadar su
  • 2 su bardağı  

Semsek Nasıl Yapılır

Bir kapta hamur yoğrularak bezeler haline getirilir. İnce kıyılmış maydanoz elle ovularak ufaltılmış peynire bir miktar tuz ile beraber ilave edilerek karıştırılır. Yuvarlak ya da kare şeklinde açılan cevizden biraz büyük bezelerin bir tarafına serilir, hamurun öteki tarafı üstüne kapatılır. Hazırlanan semsekler yağda kızartılarak servis edilir.

Kaynak: Öncü,M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)

Görüntülenme Sayısı : 9835    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2021 Pazartesi