­ RAMAZAN KEBABI | Kültür Portalı

Ramazan Kebabı - Afyonkarahisar

Ramazan Kebabı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kuşbaşı dana eti 
  • 2 adet kebaplık pide
  • 1 demet Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 

Ramazan Kebabı Nasıl Yapılır

Kuşbaşı et, suyunu çekene kadar kavrulur. Üzerini örtecek kadar su konup tuzu ilave edilerek tekrar pişirilir. Diğer tarafta pideler kare şeklinde doğranır. Pideler istenirse arzuya göre fırında ısıtılabilir. Pişen kuşbaşı etin suyu süzülür. Et suyu, pideleri ıslatmak için kullanılır. Islatılan pideler servis tepsisine alınır. Üzerine etler yerleştirilip istenirse bir kepçe et suyu gezdirilir. Yaklaşık 5 dakika kadar fırında dinlendikten sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır. Not: İstenirse et suyunun içine veya kavrulmakta olan kuşbaşı etin içine bir tatlı kaşığı karabiber ilave edilebilir. Ramazan kebabı, Afyon kebabı olarak da bilinir. Genellikle Ramazan ayında iftar yemeğinde yenildiği için "Ramazan Kebabı" denmektedir.

Kaynak: Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri , Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları 2018

Afyonkarahisar Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 8061    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2021 Pazartesi