­ ACILI EZME | Kültür Portalı

Acılı Ezme - Adana

Acılı Ezme Malzemeleri Nelerdir

  • 2 büyük domates
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
  • Yarım limon suyu veya nar ekşisi
  • yeteri kadar zeytinyağı

Not: Acı ve ekşi miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Acılı Ezme Nasıl Yapılır

Domates,sivri biber, taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyılır. Salça, tuz, nane ve pul biber karıştırılır. Doğranmış malzemeler ve ezilmiş sarımsaklar ilave edilir ve karıştırılır. İster limon suyu isters nar ekşisi eklenip servis edilir.

Görüntülenme Sayısı : 36904    Eklenme Tarihi : 18 Kasım 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba