Acılı Ezme - Adana
Acılı Ezme Malzemeleri Nelerdir
- 2 büyük domates
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 4 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
- Yarım limon suyu veya nar ekşisi
- yeteri kadar zeytinyağı
Not: Acı ve ekşi miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Acılı Ezme Nasıl Yapılır
Domates,sivri biber, taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyılır. Salça, tuz, nane ve pul biber karıştırılır. Doğranmış malzemeler ve ezilmiş sarımsaklar ilave edilir ve karıştırılır. İster limon suyu isters nar ekşisi eklenip servis edilir.
Acılı Ezme
Görsel Sahibi: Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
36904
Eklenme Tarihi :
18 Kasım 2015 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba