Töğmeken - Karaman
Töğmeken Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg semizotu
- 100 g margarin
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 150 g kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
Töğmeken Nasıl Yapılır
Margarin ile küçük kıyılmış soğanlar 5 dakika kavrulur, kıyma ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesler ve salça da ilave edilerek 2 dakika pişmeye bırakılır. Sonra kök kısımları kesilmiş ve iyice yıkanmış semizotu ilave edilir ve 10 dakika pişirilir, son olarak pirinç ve tuzda ilave edilerek orta hararetli ocakta 40 dakika pişirilir. Tarif Hatice İncekara
İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset
Töğmeken
Görsel Sahibi: H. İbrahim İncekara
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10247
Eklenme Tarihi :
17 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Kasım 2023 Çarşamba