Patlıcan Çullaması - Amasya
                
                
                    Patlıcan Çullaması Malzemeleri Nelerdir (4 Kişilik)
	- 6 adet iri boy çekirdeksiz patlıcan
 
	- Yarım demet maydanoz
 
	- 2 orta boy soğan
 
	- Kara biber, kırmızı biber, tuz
 
	- 1 çay bardağı sıvı yağ
 
	- 2 adet domates
 
	- 1 adet iri boy dolma biber
 
	- 2 diş sarımsak
 
Patlıcan Çullaması Nasıl Yapılır
Patlıcanlar, dolma biberler ve domatesler ateşte közlenir. Kabukları soyularak ince olarak doğranır. Yarım ay şeklinde kesilen soğanlar, maydanoz ve sarımsak ince ince doğranarak tüm malzemeler karıştırılır. Servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği Amasya, Mutfağı Kitabı 
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Patlıcan Çullaması
                                            Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        8763   
                            Eklenme Tarihi :
                                31 Ocak 2013 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                08 Aralık 2021 Çarşamba