Vişneli Ekmek - Amasya
                
                
                    Vişneli Ekmek Malzemeleri Nelerdir
	- 1 adet bayat ekmek
 
	- 250 g tuzsuz tereyağı
 
	- 1 su bardağı ceviz
 
	- 1 kg çekirdekleri çıkartılmış vişne
 
	- 2 su bardağı toz şeker
 
Vişneli Ekmek Nasıl Yapılır
Ekmekler 1 cm kalınlığında dilimlenir. Üzeri oda sıcaklığındaki tereyağla bolca yağlanır. Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta vişnenin üzerine iki su bardağı şeker ilave edilerek, fırından çıkan ekmekler kendi suyuyla pişirilir. Vişneler ve ekmekler soğuduktan sonra servis tabağına dizilir. Üzerine tamamen kapatacak şekilde şuruplu vişnelerle kapatılır. Ceviz serpilerek, soğuk servis yapılır.
 
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Amasya Vişneli Ekmek
                                            Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        5206   
                            Eklenme Tarihi :
                                31 Ocak 2013 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                07 Aralık 2021 Salı