­ ISIRGAN ÇORBASI | Kültür Portalı

Isırgan Çorbası - Ordu

Isırgan Çorbası

Isırgan Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  •  ½ kg Isırgan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam yaş veya kuru nane
  • 3 diş kuru veya yeşil sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2-3 çorba kaşığı mısır unu
  • 2 çorba kaşığı salça
  • ½ su bardağı bulgur veya pirinç
  • 1 tutam yeşil pırasa yaprağı
  • 1 tutam pezik
  • 2 adet acı biber
  • su (miktarı çorba kıvamı)

Isırgan Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Isırgan, pezik, pırasa ince ince doğranıp kaynar suya eklenir. 2 adet kırmızı biber konulur. İyice kaynayınca un ilave edilir. İnmesine yakın nanesi doğranır. Piştikten sonra ince ince doğranmış sarımsak ve soğan tereyağında salça ile birlikte kızdırılır. Bu sos çorbanın içine dökülüp, bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.

Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 7750    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2019 Çarşamba