Homaça - Ankara
Homaça, Çubuk ilçesinde düğünlerin baş yemeğidir.
Homaça Malzemeleri Nedir
- 2 kg et (Kemikli et)
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 kaşık tereyağı
Homaça Nasıl Yapılır
Etler tereyağında hafif kızartılarak bir bez parçası üzerine alınır (Yağı ve kanı süzülsün diye). Daha sonra etler tekrar tencereye konur ve üzerine hafif üstünü geçecek kadar sıcak su konulur. Biraz kaynar ve o su dökülür. Tekrar etlerin üzerine sıcak su konulur. Patates, soğan ve pul biber eklenerek kaynamaya bırakılır. Bu işlem düdüklü tencerede yapılırsa 30 dakika yeterlidir.
Kaynak: Sevil ÖNAL (Çubuk), Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Homaça
Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
19069
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı