Babata - Antalya
Babata Malzemeleri Nelerdir (8 Kişilik)
- 5 çay bardağı mısır unu
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı yer fıstığı (ham)
- 1 kahve fincanı susam
Babata Nasıl Yapılır
- Yoğurdu, zeytinyağını, tahini ve toz şekeri çukur bir kap içinde iyice çırpınız.
- Ayrı bir kaba mısır ununu, kabartma tozunu ve tarçını koyup harmanlayınız. Ortasını havuz gibi açınız. İçine yoğurtlu karışımı koyunuz. Tüm malzemeyi karıştırarak birbirine yediriniz.
- Hazırladığınız karışımı, dibi yağlanmış fırın kabına aktarınız. Yaklaşık 1,5 parmak kalınlığında olacak şekilde yayınız. Üstünü düzeltiniz ve susamı serpiştiriniz. 30 dakika dinlenmeye bırakınız.
- Hamurun üstüne, son olarak, zar kabukları ayıklanmış ve ikiye bölünmüş fıstık tanelerini, aralarında iki parmak mesafe olacak şekilde sıra sıra diziniz ve fırın kabını 180°dw ısıtılmış fırına sürünüz.
- Yaklaşık 45 – 50 dakika sonra, hamurun üstü nar gibi kızardığında, kabı fırından alıp soğumaya bırakınız.
- Soğumuş keki önce fıstıkların arasından kesiniz. Sonra porsiyonluk parçalar halinde kesiniz. Servis tabağına çıkartıp çay sofrasına veriniz.
Not
Mısır unu yerine irmik de kullanabilirsiniz.
Kaynak: “Babata”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 136.
Babata
Görsel Sahibi: Uğurhan BETİN - Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV)
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2933
Eklenme Tarihi :
21 Mayıs 2021 Cuma
Güncellenme Tarihi :
01 Şubat 2022 Salı