­ SULU PİLAV | Kültür Portalı

Sulu Pilav - Karaman

Sulu Pilav Malzemeleri Nelerdir

  • Düğürcük
  • Tereyağı
  • Salça
  • Tuz
  • Taze biber
  • Soğan
  • Domates
  • Kuru kıyma

Sulu Pilav Nasıl Yapılır

Tereyağı bir tencerede eritilir, çok az kuru soğan yağda kızartılır, taze biber eklenerek karıştırılır, domates de ilave edilerek 2 dakika kavrulur. Kıyma sosa katılır, düğürcük bulgur ilave edilir, salça konur ve bir müddet 5 dakika kadar kavrulur, yeterli su ilave edilir ve kaynadıktan sonra hafif ateşte yarım saat pişirilir. İsteğe göre pul biber ve patates ilave edilir.

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 7195    Eklenme Tarihi : 14 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Kasım 2023 Çarşamba