Sulu Pilav - Karaman
Sulu Pilav Malzemeleri Nelerdir
- Düğürcük
- Tereyağı
- Salça
- Tuz
- Taze biber
- Soğan
- Domates
- Kuru kıyma
Sulu Pilav Nasıl Yapılır
Tereyağı bir tencerede eritilir, çok az kuru soğan yağda kızartılır, taze biber eklenerek karıştırılır, domates de ilave edilerek 2 dakika kavrulur. Kıyma sosa katılır, düğürcük bulgur ilave edilir, salça konur ve bir müddet 5 dakika kadar kavrulur, yeterli su ilave edilir ve kaynadıktan sonra hafif ateşte yarım saat pişirilir. İsteğe göre pul biber ve patates ilave edilir.
İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset
Sulu Pilav
Görsel Sahibi: Duru
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7195
Eklenme Tarihi :
14 Ocak 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
08 Kasım 2023 Çarşamba