Su Böreği - Ordu
Su Böreği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 5 yumurta
- 1 bardak süt
- 1 çay kaşığı tuz
- yeterince peynir
- maydanoz
- zeytinyağı veya tereyağı
- alabildiği kadar un
Su Böreği Nasıl Hazırlanır?
Malzemelerin hepsi birlikte karıştırılarak hamur haline getirilir. Küçük küçük parçalara ayrılır. Yufka niteliğinde açılarak temiz bir bez üzerine serilir. Bir tencerede su kaynatılır. Tuz ilave edilir. Ayrı bir kaba soğuk su konur. Yine tuz ilave edilir. Yufkalar teker teker önce kaynamakta olan sıcak suya, sonrada soğuk suya atılır. Suyu süzüldükten sonra yağlanmış tepsiye sıra ile 3 adet yufka, önceden hazırlanmış peynir ve maydanoz karışımı konulur. Yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı veya arzuya göre zeytinyağı dökülür. Yer yer bıçak bastırılarak aralarının da pişmesi sağlanır. Yufka ve İç malzeme koyma işlemine bu şekilde devam edilir. Kızgın fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Kare şeklinde kesilerek servis yapılır.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Su Böreği
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6871
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
27 Mayıs 2019 Pazartesi