Balık Ekşilemesi - Antalya
Balık Ekşilemesi Malzemeleri Nelerdir (4 Kişilik)
- 4 dilim Grida (porsiyonluk dilim)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 – 4 su bardağı su
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon
- ½ demet fesleğen
Balık Ekşilemesi Nasıl Yapılır
- Geniş yüzeyli bir tavaya unu koyunuz. Orta ile kısık arası ateşte karıştırarak unu sararıncaya kadar kavurunuz. Tereyağını ve ezilmiş sarımsak dişlerini ekleyiniz.
- Un ile tereyağını birbirine yedirdikten sonra tavaya tuzu ve azar azar suyu ekleyiniz. İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısınız. Ara sıra karıştırarak tahin kıvamını tutturunuz ve kısık ateşte bekletiniz.
- Grida dilimlerini ızgarada, suyunu kaçırmadan ve ara sıra fırça ile zeytinyağı sürerek pişiriniz. Üzerlerine tuz gezdirerek servis tabağına alınız.
- Sıcak tuttuğunuz meyaneye, limonu ve kaba kıyılmış fesleğenleri ekleyip karıştırınız. Balıkların üzerine gezdirip sıcak sıcak sofraya veriniz.
Notlar
- Izgarada pişirilen dilim gridaların üzerine ayrıca dilim peynir koyabilirsiniz.
- Ekşilemeyi, fırında pişirilmiş veya haşlanmış balıklara da uygulayabilirsiniz.
- Aynı yöntemi, grida dışında, diğer beyaz etli balıklara da uygulayabilirsiniz.
Kaynak: “Balık Ekşilemesi”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 100.
Balık Ekşilemesi
Görsel Sahibi: Uğurhan BETİN - Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3358
Eklenme Tarihi :
21 Mayıs 2021 Cuma
Güncellenme Tarihi :
01 Şubat 2022 Salı