Kilis Kebabı - Kilis
Kilis Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 5 adet çekirdeksiz patlıcan
- 1/2 kg yağsız kıyma
- 2 yeşil biber
- 2 omates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- 1 avuç arpacık soğan veya 1 kuru soğan
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kilis Kebabı Nasıl Yapılır
Patlıcanlar soyulur. Kuşbaşından biraz büyük doğranır. Kıymanın içerisine tuz, karabiber konur, yoğrulur. Kebap şişlerine 1 patlıcan aynı büyüklükte 1 kıyma takılır. Islak elle sıkıştırılır Böylece her şişe 6 patlıcan s et olacak şekilde hazırlanır. Mangalda kömür ateşinde hafifçe pişirilir (Tamamen pişmemelidir). Çelik bir tencereye sıvı yağ konur. Arpacık soğanı soyulur, biberler halka halka doğranır. Biber ve soğan yağda hafif sarartılır. Kabukları soyulmuş kuşbaşı doğranmış domatesler ve salça ilave edilir. Bir iki kavrulur. Tuz, nar ekşisi ve su bardağı su konarak kaynatılır. Salçalı su kaynayınca pişmiş et ve patlıcanlar şişten çıkarılarak ilave edillir. Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirilir. Ateşten alınarak pirinç pilavı üzerinde servis yapılır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
KİLİS KEBABI
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5506
Eklenme Tarihi :
15 Kasım 2023 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
13 Aralık 2023 Çarşamba