Kete - Ardahan
                
                
                    Kete Malzemeleri Nelerdir
	- 5 su bardağı un
 
	- 1 tatlı kaşığı kuru maya
 
	- 1 tatlı kaşığı şeker
 
	- 1 su bardağı ılık süt
 
	- 1 yumurta
 
	- 7 kaşık tereyağı
 
Kete Nasıl Yapılır
Tereyağının iki kaşığı ile yarım su bardağı un kavrulur, böylece iç hazır edilir. Kalan un ve yağa süt, tuz ilave edilir. Buna sütün bir miktarı ve şeker ile önceden kabartılmış maya eklenir, hamur yapılır. Yaklaşık bir saat bekletilen hamur altı parçaya bölünür. Her bir parçanın ortası açılır ve içine kavrulmuş un konulur, tekrar kapatılır. Yağlanmış tepsiye ters şekilde konduktan sonra elle yassıltılır, üzeri çatalla delinir. Bütün bezeler bittikten sonra üzerine yumurta sürülerek fırına verilir.
Kaynakça: Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları,  Anadolu Yemek Sanatı Kitabı, 2018 
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
kete
                                            Görsel Sahibi: Tanıtma Genel Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        8486   
                            Eklenme Tarihi :
                                08 Şubat 2013 Cuma   
                            Güncellenme Tarihi :
                                08 Ekim 2025 Çarşamba