Kete - Ardahan
Kete Malzemeleri Nelerdir
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yumurta
- 7 kaşık tereyağı
Kete Nasıl Yapılır
Tereyağının iki kaşığı ile yarım su bardağı un kavrulur, böylece iç hazır edilir. Kalan un ve yağa süt, tuz ilave edilir. Buna sütün bir miktarı ve şeker ile önceden kabartılmış maya eklenir, hamur yapılır. Yaklaşık bir saat bekletilen hamur altı parçaya bölünür. Her bir parçanın ortası açılır ve içine kavrulmuş un konulur, tekrar kapatılır. Yağlanmış tepsiye ters şekilde konduktan sonra elle yassıltılır, üzeri çatalla delinir. Bütün bezeler bittikten sonra üzerine yumurta sürülerek fırına verilir.
Kaynakça: Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları, Anadolu Yemek Sanatı Kitabı, 2018
kete
Görsel Sahibi: Tanıtma Genel Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6358
Eklenme Tarihi :
08 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
01 Şubat 2022 Salı