­ TERMAL TATLISI | Kültür Portalı

Termal Tatlısı - Yalova

Termal Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:

Krep hamuru için;

  • 15gr  un
  • 1 adet yumurta
  • 3 gr sıvı yağ
  • 1 gr. tuz
  • 1 gr şeker

İçi ve Sosu için;

  • 50 gr elma marmeladı
  • 5 gr kavrulmuş nüverde
  • 50 gr vişne reçeli
  • 5 gr nişasta
  • 50 gr su

Termal Tatlısı Yapılışı:

Bir çukur kaba un, süt, yumurta, çiçek yağı, tuz ve şeker ilave edilerek krema kıvamı alacak şekilde karıştırılır. Teflon tavada pişirilir. Hazırlanan krep soğutularak üzerine elma marmeladı sürülür. Kavrulmuş nüverde fıstıklar kırılıp krepe serpilir. Rulo şeklinde sarılır. Çapraz bir şekilde kesilerek, kesik kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirilir. Vişne reçeli su ve nişasta kaynatılarak kreplerin üzerine ilave edilerek servise sunulur.

Kaynak: Yalova İl kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yalova Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 9527    Eklenme Tarihi : 07 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 17 Nisan 2020 Cuma