­ PAŞA BÖREĞİ | Kültür Portalı

Paşa Böreği - Aydın

Paşa Böreği Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg un
  • 3 yumurta
  • 1 fincan zeytinyağı veya ay çiçek yağı
  • ½ kg taze dana kıyması
  • ½ kg yoğurt
  • Bir su bardağı çam fıstığı
  • 2 bardak et suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • karabiber, kırmızı tozbiber, tuz

Paşa Böreği Nasıl Yapılır

Önce biraz yağ, karabiber varsa çam fıstığı ve maydanoz karıştırılarak bir tavada kavrulur. Un sadece yumurta ile yoğurulur. Bir yemek tabağı çapında yarım santim kalınlığında yufkalar açılır. (Sekiz tane kadar). Her biri teker teker tavada kızartılır. Geniş bir kapta et suyu kaynatılır. Daha önce pişirilen yufkalar et suyunda her iki tarafı ıslanarak tek tek kabartılır. Aralarına hazırlanan kavrulmuş kıymalar konan 3 yufkanın en üstüne yeniden kıyma ve yoğurt konulur. Tereyağı ile tavada kızdırılan kırmızıbiberle hazırlanan renkli sos üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 12581    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Şubat 2022 Salı