Keklik Çorbası Malzemeleri Nelerdir
4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 20 dakika
- 1 Kâse haşlanıp didilmiş keklik eti
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 çorba kaşığı un
- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 5 su bardağı haşlanan etin suyu
Keklik Çorbası Nasıl Yapılır
Keklik eti bir tencere içerisinde haşlanıp, didilerek parçalara ayrılır. Suyu süzülerek bekletilir. Un, 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavrulduktan sonra, süzülen et suyu ve şehriye üzerine ilave edilir. Şehriyeler pişerken didilmiş keklik eti ve tuz eklenir. Üzerine kızdırılmış salçalı yağ dökülerek sıcak servis yapılır.
Kaynakça: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü