­ SAÇAKLI MANTI | Kültür Portalı

Saçaklı Mantı - Balıkesir

Saçaklı Mantı Malzemeleri Nelerdir

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet tavuk
  • 5 yemek kaşığı tereyağ 

Saçaklı Mantı Nasıl Yapılır

Yumurtalı hamur açılır. Açılan hamur yufka haline getirilir. Yapılan yufkalar ince ince kıyılır. Uzun saçaklar meydana getirilir. Tepsiye dizilerek fırında yağ ile kızarıncaya kadar pişirilir. Kızarınca üzerine tavuk suyu dökülür. Tavuk etleri lif lif ayrılarak üzerine dağıtılarak servis yapılır.

Kaynakhttp://www.balikesirkulturturizm.gov.tr/TR,65896/mutfak-ve-yemek-kulturu.html, adresinden 07.07.2014 tarihinde alınmıştır.

Görüntülenme Sayısı : 11608    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 22 Şubat 2022 Salı