Ispıt - Bartın
                
                
                    Ispıt Malzemeleri Nelerdir
	- 1 kg ıspıt
 
	- 0.5 kg pırasa
 
	- 250 g yumurta
 
	- 100 g zeytinyağı
 
	- 20 g sarımsak
 
	- 5 g karabiber
 
	- 5 g pul biber
 
	- 5 g tuz
 
	- 5 g karabiber
 
Ispıt Nasıl Yapılır
Ispıtları yıkayınız, temizleyiniz, haşlayınız ve suyunu süzünüz. Zeytinyağında sarımsak ve pırasayı kavurunuz. Üzerine haşlanan ıspıtları ilave ediniz. Tuz, pul biber ve karabiber ekleyiniz. Çırpılmış yumurtayı ıspıtın üzerine dökünüz. Piştikten sonra ocaktan alınız ve servis ediniz. 
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Ispıt
                                            Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        4322   
                            Eklenme Tarihi :
                                23 Mayıs 2019 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                22 Mart 2022 Salı