Ispıt - Bartın
Ispıt Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg ıspıt
- 0.5 kg pırasa
- 250 g yumurta
- 100 g zeytinyağı
- 20 g sarımsak
- 5 g karabiber
- 5 g pul biber
- 5 g tuz
- 5 g karabiber
Ispıt Nasıl Yapılır
Ispıtları yıkayınız, temizleyiniz, haşlayınız ve suyunu süzünüz. Zeytinyağında sarımsak ve pırasayı kavurunuz. Üzerine haşlanan ıspıtları ilave ediniz. Tuz, pul biber ve karabiber ekleyiniz. Çırpılmış yumurtayı ıspıtın üzerine dökünüz. Piştikten sonra ocaktan alınız ve servis ediniz.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Ispıt
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3320
Eklenme Tarihi :
23 Mayıs 2019 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı