Kuru Köfte - Kütahya
                
                
                    Kuru Köfte Malzemeleri Nelerdir
	- 1 kg az yağlı kıyma
 
	- 2 baş kuru soğan
 
	- 2-3 yumurta
 
	- Kibrit kutusu büyüklüğümde yaş maya
 
	- ½ su bardağı ılık su
 
	- 1.5 su bardağı un
 
	- Kırmızı biber
 
	- Tuz
 
Kuru Köfte Nasıl Yapılır
Maya, ılık suya koyulur ve kabarması için beklenir. Ardından tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Tezgaha un serpilir. Köfte hamurundan alınıp yerde yuvarlanır. Parmak büyüklüğünde köfteler yapılır. Kızgın yağda kızartılır. Tabağa alınıp kuru soğan ve maydanozla servis yapılır. Sunum: Tabağa alınıp kuru soğan ve maydanozla, sıcak olarak servis yapılır.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Kuru Köfte
                                            Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        5509   
                            Eklenme Tarihi :
                                27 Şubat 2013 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                07 Mart 2024 Perşembe