Kanzili Börek - Gümüşhane
Kanzili Börek Malzemeleri Nelerdir
- 2 kg un
- 200 g ceviz
- 1/2 süt
- 100 g yağ
- 1 çorba kaşığı tuz
- 100 g bal
- 200 g şeker
Kanzili Börek Nasıl Yapılır
Süt ve un iyice karıştırılarak yoğurulur. Sonra yufka açılır. Bu yufkalar sacın üzerinde pişirilir. Daha sonra yufkalar ıslatılarak beze serilir. Yağlanmış tavaya üç kat yufka üzerine kırılmış ceviz ve şeker karışımı dökülür. Bu olay tava doluncaya kadar yapılır. Çevirilerek pişirildikten sonra üzerine bal dökülerek nuska şeklinde kesilir. Servis yapılır.
Kaynak: Gümüşhane Gezi Rehberi
Kanzili Böreği
Görsel Sahibi: Gümüşhane Gezi Rehberi
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1635
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
06 Ekim 2025 Pazartesi