­ KANZİLİ BÖREK | Kültür Portalı

Kanzili Börek - Gümüşhane

Kanzili Börek Malzemeleri Nelerdir

  • 2 kg un
  • 200 g ceviz
  • 1/2 süt
  • 100 g yağ
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 100 g bal
  • 200 g şeker

Kanzili Börek Nasıl Yapılır

Süt ve un iyice karıştırılarak yoğurulur. Sonra yufka açılır. Bu yufkalar sacın üzerinde pişirilir. Daha sonra yufkalar ıslatılarak beze serilir. Yağlanmış tavaya üç kat yufka üzerine kırılmış ceviz ve şeker karışımı dökülür. Bu olay tava doluncaya kadar yapılır. Çevirilerek pişirildikten sonra üzerine bal dökülerek nuska şeklinde kesilir. Servis yapılır.

Kaynak: Gümüşhane Gezi Rehberi

Görüntülenme Sayısı : 1635    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Ekim 2025 Pazartesi