Mancar Dolması - Bartın
Mancar Dolması Malzemeleri Nelerdir
- Yarım kg mancar (karalahana)
İç Harcı İçin
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Yarım bağ maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Pul biber
Mancar Dolması Nasıl Yapılır
Mancarlar (karalahana) suda haşlanır. İç malzemesi için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılır. Mancarların içine bir miktar koyulur ve sarılır. Sarılan mancarlar tencereye dizilir. Mancarların üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilerek pişirilir.
Kaynak: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Mancar Dolması
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Dolmalar ve Sarmalar
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15800
Eklenme Tarihi :
04 Ekim 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
08 Ekim 2025 Çarşamba