­ KEKLİK KIZARTMASI | Kültür Portalı

Keklik Kızartması - Isparta

Keklik Kızartması Malzemeleri Nelerdir                                                                                      

6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 50 dakika

  • 8 adet keklik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Keklik Kızartması Nasıl Yapılır

Keklikler temizlenir, tüylerinden arındırılır. Kalan ince tüyleri ateşte ütülerek, yıkanıp kurulanır. Ortalarından ikiye kesilip içi temizlenerek tekrar yıkanır. Temizlenmiş kekliklerin incikleri karınlarına sokularak tuz ve karabiber ile ovulur. Yağlanmış tepsiye dizilen keklikler orta ateşli fırında kendi suyu ile ıslatılıp kızartılır. Sıcak olarak tabaklarda pilav eşliğinde servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 5901    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Ağustos 2023 Cuma