Keklik Kızartması - Isparta
Keklik Kızartması Malzemeleri Nelerdir
6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 50 dakika
- 8 adet keklik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Keklik Kızartması Nasıl Yapılır
Keklikler temizlenir, tüylerinden arındırılır. Kalan ince tüyleri ateşte ütülerek, yıkanıp kurulanır. Ortalarından ikiye kesilip içi temizlenerek tekrar yıkanır. Temizlenmiş kekliklerin incikleri karınlarına sokularak tuz ve karabiber ile ovulur. Yağlanmış tepsiye dizilen keklikler orta ateşli fırında kendi suyu ile ıslatılıp kızartılır. Sıcak olarak tabaklarda pilav eşliğinde servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Keklik Kızartması
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6338
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
11 Ağustos 2023 Cuma