Kurutulmuş Asma Yaprağı - Isparta
Kurutulmuş Asma Yaprağı Malzemeleri Nelerdir
Kurutulmuş Asma Yaprağı Nasıl Yapılır
Bahar aylarında yetişen taze asma yaprakları toplanarak sap kısımları 3 veya 4 mm kalıncaya kadar kesilerek demet yapılır. İlk yöntem üç veya dört yaprak alınarak tüylü kısmı içerde kalacak şekilde rulo olarak kıvrılır, ipe geçirilir, 1 hafta kadar gölgede kurutulur böylece kış için hazır hale getirilir. Diğer yöntem ise ikili veya üçlü olacak şekilde ikiye katlanarak tam ortasından iğneyle ipe geçirilir ipe dizilen yapraklar, gölgelik ve havadar bir yere veya balkona gerdirilerek bağlanıp kurutulur. Kuruyan yapraklar serin yerlere asılarak saklanır. Kurutulmuş yaprak, sarılmadan önce 3-5 dakika kaynar suda bekletilir. İpiyle alınıp suyunun akması beklenir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Geleneksel Mutfak
Kurutulmuş Asma Yaprağı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8377
Eklenme Tarihi :
02 Nisan 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
07 Haziran 2023 Çarşamba