Pirinçli Bartın Mantısı / Bartın Pirinçli Mantısı - Bartın
Pirinçli Bartın Mantısı 2020 yılında Türk Patent ve Marka Kurumunca " Bartın Pirinçli Mantısı" adıyla Mahreç İşaretli ürün olarak tescillenmiştir.
Tescil No : 569
Tescil Tarihi : 09.10.2020
Coğrafi İşaretin Adı : Bartın Pirinçli Mantısı
Ürün / Ürün Grubu : Mantı / Yemekler ve çorbalar
Coğrafi İşaretin Türü : Mahreç işareti
Coğrafi Sınır : Bartın ili
Buğday unu; yumurta, tuz ve su ile yoğrularak hamur haline getirilir. Dinlenen hamur oklavayla börek hamuru inceliğinde açılarak yaklaşık beş santim büyüklüğünde kare kare kesilir. İçine sıvı yağ, tereyağı, kıyma, pirinç, karabiber ve maydanozla hazırlanan kavrulmuş iç harcı konulur. Karenin uçları birleştirilerek bohça şeklinde kapatılır. Hazırlanan mantı ters çevrilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Ocak üzerinde alt üst çevrilerek mantının dışı kızarana kadar pişirilir. Pişen mantının üzerine et suyu veya tavuk suyu dökülür üzeri tepsiyle kapatılarak kısık ateşte mantılar suyunu çekene kadar pişirilir. Üzerine erimiş tereyağı dökülür isteğe göre sade olarak veya tavuk parçaları ya da yoğurt ile servis edilir.
Detaylı Bilgi: https://ci.turkpatent.gov.tr/cografi-isaretler/detay/38667
Pirinçli Bartın mantısı / Bartın Pirinçli Mantısı
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Pirinçli Bartın mantısı / Bartın Pirinçli Mantısı
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
265
Eklenme Tarihi :
26 Haziran 2025 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
28 Temmuz 2025 Pazartesi