­ ETLİ MANTI | Kültür Portalı

Etli Mantı - Bilecik

Etli Mantı Malzemeleri Nelerdir

  • Yarım kg un
  • 250 g kıyma
  • 100 g nohut
  • 1 adet yumurta
  • 300 g yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Yeteri kadar tuz

Etli Mantı Nasıl Hazırlanır

Kıyma yoğrulur, suyunu çıkartmak için sıkılır. Nohut haşlanır, ezilir ve içine tarçın eklenir. Una bir yumurta katılarak tuz ilave edlip su ile ele yapışmayacak duruma gelinceye kadar yoğrulur. Oklava ile hamur açılır, 4-5 cm'lik kareler kesilir. Her karenin içine eşit miktarda nohut ve kıyma konulur. Bohça şeklinde veya fiyonk şeklinde kapatılır. Kaynar suda 20-25 dakika pişirilir. Ezilmiş sarımsak ve sumak yoğurda karıştırılır. Mantının üzerine bu yoğurt karışımı dökülerek servis yapılır.

 

 

 

Görüntülenme Sayısı : 80    Eklenme Tarihi : 03 Ekim 2023 Salı    Güncellenme Tarihi : 28 Temmuz 2025 Pazartesi