Ağuz - Bitlis
Ağuz Malzemeleri Nelerdir
- 2 litre ağız sütü
- 1 litre süt
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
- 1 yemek kaşığı kara çörek otu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Ağuz Nasıl Yapılır
Doğum sonrası süt hayvanlarından alınan ağız sütünün bir bölümü yavruya yedirilip bir bölümü biriktirilir. Dördüncü gün sağılan süt biriktirilen ağız sütüne eklenerek kaynatılır. Kaynama başlayınca tuz ilave edilip muhallebi kıvamı ve pelte halini alıncaya kadar pişirilir. Soğutulup sunum tabaklarına alınan ağız tatlısı üzerine isteğe göre kara çörek otu ve toz şeker dökülüp sunulur.
Kaynak: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi.
Ağuz
Görsel Sahibi: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1
Eklenme Tarihi :
17 Aralık 2025 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
17 Aralık 2025 Çarşamba