­ ZEYTİNYAĞLI KAPUSKA | Kültür Portalı

Zeytinyağlı Kapuska - Karabük

Zeytinyağlı Kapuska Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg lahana 
  • 2 soğan büyük boy
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz 
  • Karabiber 
 
Zeytinyağlı Kapuska Nasıl Yapılır
 
Yağ ile soğan, salça kavrulur. Lahana koyulur. Lahana suyunu koyverince azıcık su ve pirinç eklenir. Baharatlar eklenerek pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilmeye devam edilir. 
Görüntülenme Sayısı : 3121    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2023 Salı